Начало      -      Биография      -      Дейности      -      Обучения      -      Новини      -      Медии      -      Контакти

.
..

 

Доц. д-р Наталия Футекова гостува на Ива Дойчинова в радио FM+

„За мен един преподавател трябва да запали децата и да живее с тях, давайки им всичко от себе си всеки път.”, каза доц. д-р Наталия Футекова, жури в класацията „Новатори в образованието”, която гостува в "Ива от сутрин до обед", за да разкаже за хората, които се борят да възродят образованието.

.

„Голямата идея на класацията е да могат да бъдат представени иновативни и позитивни проекти, които да могат да са изпълними в различни градове и села. Номинациите се правят в сайта на Uchi.bg, a тази година срокът е удължен, защото интересът е наистина голям. Миналата година имаше 40 разнородни номинации, всяка страхотна сама по себе си и беше невероятно трудно да отсъдим кой е победител.”, разказа Наталия.

„Миналогодишният победител е Явор Джонев с проекта Jump Math, който има за цел да докаже, че математиката може да се учи от всеки, без значение дали има страст към точните науки или хуманитарните науки. Явор срещна огромна подкрепа и в момента мои приятели очакват откриването на такова училище, в което да запишат децата си.”, разказа доц. д-р Футекова за миналогодишния победител.

„Нещата изглеждат все по-добре и по-добре: при нас идват хора като Дарин Маджаров – създателя на Ucha.se – платформата, която дава на децата един нов и интересен за тях начин за учене, който им носи удоволствие. Светлин Наков и Христо Тренчев създадоха СофтУни, който подготвя програмисти на ниво, което държавните университети не могат да достигнат, защото там обучението е изцяло от практици. Много бързо и лесно след това студентите намират работа в бранша, особено сега, когато има глад за такива кадри.”, сподели за интересните проекти тя.

„Надявам се каласацията „Новатори в образованието“ да продължи да се развива, защото имаме нужда хубавите неща да се казват, показват и осъществяват.”, завърши доц. д-р Наталия Футекова.