Начало      -      Биография      -      Дейности      -      Обучения      -      Новини      -      Медии      -      Контакти.
..

 

Магистратурата по бизнес софтуер привлича интерес

Магистърската програма „Бизнес анализ и ERP системи” отчете засилен интерес месеци след старта на учебните занятия, съобщиха инициаторите на първото по рода си обучение у нас.

.

Нараства броят на желаещите да запишат магистратурата, която е създадена съвместно от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и образователната организация ERP Academy. Успоредно с това студентите, обучаващи се в нея, вече многократно са проявили желание да бъдат повторени много от лекциите, преминали досега.

„За нас тази положителна оценка от страна на обучаващите се в магистратурата е изключително важна, тъй като това е първата по рода си магистърска програма по бизнес софтуер в България и една от първите в Европа и до голяма степен създаването й беше експеримент”, сподели Наталия Футекова, основател на ERP Academy.

По нейните думи, успехът на магистратурата до голяма степен се дължи на изключителната практическа насоченост, включването на някои от най-добрите експерти от бизнеса и възможностите за стаж и работа.

„Благодарение на ангажирането на лектори от водещи български и международни софтуерни компании, студентите много бързо успяха да се запознаят с бранша и придобиха много широк поглед и ориентация върху процесите в него, а фирмите от своя страна се надпреварват да им дават повече добавена стойност по време на лекциите”, разказа Наталия Футекова.

Голям интерес са предизвикали досега както лекциите, посветени на различни системи за управление на бизнеса, така и тези за технологиите от типа „Интернет на нещата” (IoТ).

Магистърската програма, която цели да обучи студентите в перспективния сегмент на системите за управление на бизнеса, има икономически профил и позволява навлизане в ИТ бранша на младежи без познания по програмиране.

Партньори на програмата са фирми като ERP.BG, Балкан Сървисис, Тим Вижън България, SAP, Oracle, Microsoft, BG Business Solutions, ТСС, както и редица гост лектори – специалисти в различни области като Биляна Панталеева от Ойро Ивент, Стоян Тасев и др.