Начало      -      Биография      -      Дейности      -      Обучения      -      Новини      -      Медии      -      Контакти.
..

 

Д-р Наталия Футекова постави като приоритет иновациите в образованието и нуждата от нови компетенции на Икономически Форум 2016

ERP.BG връчи отличие за ефективност и иновации на престижните награди „Компания на годината”

.

Д-р Наталия Футекова, управляващ партньор на ERP.BG – една от водещите български компании за разработка на бизнес софтуер и основател на ERP Academy, изнесе лекция на тема „Иновации в образованието и усвояване на нови компетенции в условията на дигитална икономика“ на Икономически форум 2016.

Форумът и годишните награди „Компания на годината 2015” са организирани от списание и клуб Business Lady и са под патронажа на Томислав Дончев, вицепремиер на Република България и заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика, както и с официалното партньорство на Българска търговско-промишлена палата, Български форум на бизнес лидерите, Германо-българска индустриално-търговска камара и Висше училище по застраховане и финанси.

Д-р Наталия Футекова коментира задаващата се дигитална икономика, консервативна среда в държавните университети, все по-голямата нужда от нови ИТ и бизнес компетенции и различните проекти, които се раждат от нуждите на бизнеса. Като преподавател с дългогодишен опит в държавен университет тя сподели, че вижда много от пропуските и именно затова основава иновативния проект ERP Academy, в който бизнеса и образованието вървят ръка за ръка.

„Новото време вече идва и всеки един бизнес и държавна институция трябва да се ориентира към дигитална икономика. Аз имам 10-годишен опит в държавен университет и мога да говоря много за проблемите в образованието. Един от най-големите сред тях е този, че преподавателите не са практически готови за нещата които преподават. Това води до една огромна дупка между това, което ние от бизнеса търсим и това, което студентите са научили в университета“, каза още д-р Наталия Футекова по време на Икономически форум 2016.

След дискусията на тема „Предизвикателствата пред българската икономика” между бизнеса и правителството се проведоха престижните награди „Компания на годината 2015”, където ERP.BG – водеща компания за разработка на бизнес софтуер, представена от управляващия съдружник д-р Наталия Футекова връчи отличие на "ТЕЛЕПОЛ" ЕООД за ефективност и иновации в сферата на охрана и сигурността.

Официални гости на церемонията бяха Божидар Лукарски, министър на икономиката; Зорница Русинова, заместник-министър на труда и социалната политика; Цветан Симеонов, председател на БТПП; Мариета Захариева, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на МСП; Георги Руйчев, изпълнителен директор на Български форум на бизнес лидерите; д-р Марияна Симеонова, изпълнителен директор на Агенция по трансплантация и други, които също връчиха награди на някои от отличените компании.

Повече за д-р Наталия Футекова

Д-р Наталия Футекова е управляващ партньор на ERP.BG - една от водещите български компании за разработка на бизнес софтуер. Съчетава успешно предприемаческата кариера в сферата на технологиите с академичната и научна дейност, както и с активното участие в образователни и други обществени каузи. Научните й интереси са в областта на развитието на ERP системите и останалите бизнес софтуерни решения, управлението на бизнеса и внедряването на информационни системи. Водена от желанието за промяна и в опит да помогне на студентите да се реализират успешно в България, д-р Наталия Футекова основава ERP Academy – проект, който обединява водещи компании от сферата на бизнес софтуера с една единствена цел – да направят висшето образование по-близко до реалните нужди на бизнеса, а бъдещите кадри максимално подготвени за пазара на труда в сферата на бизнес мениджмънта и ИТ.

Повече за ERP.BG

ERP.BG (И Ар Пи България ООД) е един от първите български разработчици на системи за управление на бизнеса от клас ERP, с над 19-годишен опит в разработката, внедряването и поддръжката на такива решения. Компанията има специфичен опит и завършени проекти в сегментите търговия на едро и дребно, печатарска индустрия, хранително ¨C вкусова промишленост, текстил, строителство и строителни материали, транспортна дейност и реклама. В ERP.BG работят над 20 висококвалифицирани специалисти, включително екипи за внедряване, за техническа поддръжка, за гореща телефонна и онлайн поддръжка. Повече информация за компанията и за предлаганите от нея продукти и услуги можете да откриете на адрес http://erp.bg/

Повече за ERP Academy

ERP Academy е иновативен проект на фирми от ERP бранша в България, които обединяват усилия с цел да направят висшето образование по – близко до реалните нужди на бизнеса, а бъдещите кадри максимално подготвени за пазара на труда в сферата на Бизнес мениджмънта и ИТ. Партньори в ERP Academy са водещи български и световни компании за бизнес софтуер, както и експерти от областта, които имат за цел да подпомогнат подготовката и обучението на кадри в специфичния ERP бранш, стимулирането на съвместни инициативи с образователните институции и популяризирането на сектора като подходящо място за кариерно развитие. Повече информация можете да откриете на адрес http://erpacademy.bg/