Начало      -      Биография      -      Дейности      -      Обучения      -      Новини      -      Медии      -      Контакти.
..

 

Първа магистратура по бизнес софтуер в България

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и ERP Academy създадоха първата по рода си у нас магистърска програма „Бизнес анализ и ERP системи”. Тя е изцяло фокусирана върху бързо развиващия се сегмент на системите за управление на бизнеса и има за цел да подготви студентите за кариера в тази икономическа сфера.

.

„Новата магистратура няма да обучава студентите да програмират и няма да изисква предишен опит в областта на програмирането. Тя е с икономическа насоченост и ще създава специалисти в сложната и перспективна област на внедряването на бизнес софтуер”, заяви Наталия Футекова, създател на магистратурата и основател на ERP Academy.

По нейните думи, в България има редица университети, които подготвят програмисти, но е парадоксално, че няма нито една специалност, насочена към процеса на внедряване на системи за управление на бизнеса. Сфера, в която специалистите трябва да разбират както от софтуерни технологии, така и от счетоводство и финанси, управление на бизнес процеси и много други области.
„Целта ни е именно да създадем първата магистърска програма, която ще подготвя студентите за кариера в сектора на бизнес софтуера”, допълни Футекова.

Създаването на първата по рода си магистърска програма „Бизнес анализ и ERP системи”, фокусирана върху един толкова перспективен бранш като бизнес софтуера, е част от дългосрочна политика на ВУЗФ.

„Стремежът на Висшето училище по застраховане и финанси винаги е бил не просто да дава на студентите образование и диплома, а да ги подготви по най-добрия начин за днешния динамичен живот, превръщайки ги в едни от най-конкурентните специалисти на пазара на труда”, заяви Детелина Смилкова, вицепрезидент на ВУЗФ.

Новата магистратура ще включва обучение по някои от най-перспективните сфери на бизнес софтуера като системите от клас ERP, CRM, BPM, бизнес анализите и управлението на големи масиви от данни, обединените комуникации, мобилните приложения и интернет на нещата. Ще бъдат засегнати също важни сфери като счетоводство и финанси, икономика и др.

Лекциите ще водят специалисти, работещи в едни от най-успешните български фирми от сектора – ERP.BG, Балкан Сървисис, Тим Вижън, консултанти от водещи международни ERP компании, както и утвърдени преподаватели от ВУЗФ. Студентите ще получат възможност за стаж, както и за работа в бранша.