“Подготвяме кадри за икономиката на бъдещето” – интервю на Наталия Футекова пред сп. Бизнес Лейди

Доц. д-р Наталия участва активно в различни инициативи в подкрепа на образованието, културата и предприемачеството. През 2015 година основава ERP Academy – иновативен проект на фирми от ERP бранша в България, които обединяват усилия с цел да направят висшето образование по-близко до реалните нужди на бизнеса, а бъдещите кадри максимално подготвени за пазара на труда в сферата на бизнес мениджмънта и ИТ.

„След безспорния успех и силен интерес към магистратурата „Бизнес анализ и ERP решения“ не само от български, но и от чуждестранни студенти, една година по-късно решихме да създадем и бакалавърска програма. „ИТ анализ и бизнес стратегии“ е първата по рода си бакалавърска програма в България и Европа, която подготвя изключително търсените и ценени консултанти по бизнес софтуер. С нея студентите ще се реализират не като програмисти, а като специалисти по внедряване, продажба и поддръжка на висок клас решения за управление на бизнеса – професии, които стават все по-търсени в световен мащаб. Програмата е създадена от ВУЗФ в партньорство с водещи компании от сегмента на системите за управление на бизнеса. По този начин програмата комбинира академичния потенциал на ВУЗФ с практическия опит на дългогодишни мениджъри и специалисти от бранша“.

В новия брой на сп. „Бизнес лейди“  доц. д-р Наталия Футекова разказва повече за мисията на академията, дългосрочните цели, предизвикателствата и икономиката на бъдещето.

„Ние основахме ERP Academy водени от идеята да добавим практическа стойност в образователната система, за да създадем специалисти на световно ниво в България, които да бъдат мотивирани и да имат възможността да се развият в една от най-перспективните сфери в икономиката на бъдещето“, казва доц. д-р Наталия Футекова пред изданието.

Целият материал с доц. д-р Наталия Футекова можете да прочетете в новия брой на сп. „Бизнес лейди“.