Наталия Футекова бе модератор на ИТ панела по време на форума Business Excellence 2022

Наталия Футекова бе модератор на панел „Развитие на технологиите и мястото им в бизнеса“ по време на бизнес форума Business Excellence 2022, който се проведе в края на март в зала EFE на хотел Маринела в София. „Inspirational and Smart talks for higher business achievements“ е мотото на събитието, което събра водещи експерти от сферата на бизнеса, информационните технологии, човешките ресурси и маркетинга.

Сред най-интересните теми за гостите на вдъхновяващото бизнес събитие бяха тези за информационните технологии и начина, по който те влияят на цялата заобикаляща ни среда. В панела „Развитие на технологиите и мястото им в бизнеса“ участие взеха  Георги Александров, Country Managing Director в Oracle Bulgaria, Христо Христов – президент на IAB България и главен изпълнителен директор на Netinfo и Анастас Шопов – управляващ директор на ERP.BG.

Наталия Футекова бе избрана за модератор на ИТ панела заради своя дългогодишен опит в бизнеса и образованието, както и редица успехи, които постига с годините. Тя е управляващ партньор на ERP.BG – една от водещите български компании за разработка на бизнес софтуер, както и член на управителния съвет на Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ). Съчетава успешно предприемаческата кариера в сферата на технологиите с академичната и научна дейност, както и с активното участие в образователни и други обществени каузи. През 2015 година основава ERP Academy – иновативен проект на фирми от ERP бранша в България, които обединяват усилия с цел да направят висшето образование по-близко до реалните нужди на бизнеса, а бъдещите кадри максимално подготвени за пазара на труда в сферата на бизнес мениджмънта и ИТ.

„Днес дигиталните технологии обхващат всички икономически сектори и обществени сфери. Все по-често чуваме да се говори за автономни автомобили, умни домове и предприятия, дигитални разплащания, електронна медицина и образование – това са само няколко примера за степента, в която ИТ секторът предефинира останалите аспекти от живота ни. Очаквам през следващите години тази тенденция да се засилва с развитието на технологични сегменти като Internet of Things, виртуалната и добавена реалност, изкуствения интелект и обработката на големи масиви от данни. Някои наричат тези тенденции четвърта индустриална революция. Независимо как ще ги наречем, сигурното е, че сме изправени пред изключително всеобхватни промени, които ще окажат влияние върху живота на всеки човек по света“, сподели с присъстващите Наталия Футекова.

Акцентът на форума Business Excellence 2022, организиран от сп. Business Lady и сп. Bulgaria Business Review тази година беше поставен върху бизнес превъзходството. То се свързва с прилагането на изключителни практики в организацията и постигането на високи резултати – интегрирана селекция от успешни практики, чрез които да развием бизнеса до най-доброто, което може да бъде. Тези практики са се превърнали в модели за това как трябва да функционира една организация от световна класа. Сред лекторите на събитието бяха експерти като Спиридула Дракопулу от Google, Том Куигли – собственик и главен маркетинг директор на QuigleyMedia, Стийв Кейл – управител на MariaDB Corporation, Пламен Петров – управляващ партньор в Екуинокс Партнърс, Детелина Смилкова – вицепрезидент на ВУЗФ, Лилия Стоянов – главен изпълнителен директор и бизнес ангел в Transformify и други.