Наталия Футекова е сред лекторите на форума Business Lady Excellence 2019

Наталия Футекова ще бъде сред лекторите по време на форума Business Lady Excellence, част от Smart talks инициативата и годишните награди на списание и клуб Business Lady. Основната тема на вдъхновяващия форум, който ще се проведе на 12 юни в зала „София“ на столичния хотел Маринела е „Жените в бизнеса са новата реалност“.

Според организаторите живеем във време, в което се зараждат нови тенденции спрямо жените в бизнеса и дамите изпълняват все повече социални роли в обществото. По данни на ЕС, България е на едно от челните места по жени на мениджърски позиции. Следват обаче редица въпроси – какви са плюсовете и минусите от тази нова реалност, какви са тенденциите, предимствата и последствията от това?

Мит ли е, че IT професиите са мъжки и може ли една жена да бъде успешна и уважавана в сферата? Как една жена ръководи и развива IT компания и какви са новите тенденции в бранша? И най-важното – как жената остава жена в един мъжки свят? Отговори на тези и много други въпроси ще се опита да даде Наталия Футекова, която ще говори на тема „Bold + Brilliant“ по време на вдъхновяващото събитие Business Lady Excellence.

Доц. д-р Наталия Футекова е управляващ партньор на erp.bg – една от водещите български компании за разработка на бизнес софтуер. Съчетава успешно предприемаческата кариера в сферата на технологиите с академичната и научна дейност, както и с активното участие в образователни и други обществени каузи. През 2015 година основава ERP Academy – иновативен проект на фирми от ERP бранша в България, които обединяват усилия с цел да направят висшето образование по-близко до реалните нужди на бизнеса, а бъдещите кадри максимално подготвени за пазара на труда в сферата на бизнес мениджмънта и IT. През 2016г. получава степен Доцент, а няколко месеца по-късно е наградена за „Академични постижения или лидерство“ от Junior Chamber International – България, част от световноизвестния формат The Outstanding Young Persons – TOYP. От 2017 година Наталия Футекова е член на Управителния съвет на Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ).

По време на Business Lady Excellence всички присъстващи ще имат възможност да се срещнат още с Детелина Смилкова, Елица Костова, Анета Савова, Борислава Георгиева, Анна Цолова, Виктория Стоянова, както и други успешни дами, представители на различни сфери от бизнеса.

Повече за Business Lady Excellence можете да научите на адрес http://blex2019.eu/