Наталия Футекова ще бъде водещ и модератор на TEDxSerdikaSalon: Education | Out of the Box

Доц. д-р Наталия Футекова ще бъде водещ и модератор на TEDxSerdikaSalon: Education | Out of the Box.

TEDxSerdikaSalon: Education | Out of the Box се организира под официален лиценз, предоставен от американската организация TED и ще се проведе на 28 септември (събота) в аулата на Висше училище по застраховане и финанси (София, жк. Овча купел, ул. Гусла 1). По време на събитието всички гости ще имат възможност да видят и чуят 10 успешни личности, които ще разкажат 10 вълнуващи истории!

Сред лекторите на събитието са Евродепутата Ева Майдел, Дарин Маджаров, Детелина Смилкова, Светлин Наков, заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева, Красимир Ганчев, Благовеста Пугьова, Ангел Георгиев, както и още двама лектори, които ще бъдат обявени съвсем скоро.

TED е глобална общност, която приветства хората от всяка дисциплина и култура, търсещи по-задълбочено разбиране за света. TED вярват страстно в силата на идеите за промяна на нагласите, живота и в крайна сметка, на света. В сайта TED.com можете да откриете безплатни видеа, в които едни от най-вдъхновяващите мислители в света и общност от любопитни души споделят своите безценни знания и открития. Всичко, което прави TED – от техните конференции, TED разговорите, глобалната общност TEDx до серията уроци TED-Ed, се ръководи от една цел: да разпространява велики идеи.

TED е световна поредица от конференции, собственост на частна фондация с нестопанска цел, създадена за да популяризира „идеи, ценни за разпространяване“. Към настоящия момент Крис Андерсън е куратор на конференциите на TED  в Съединените щати, Азия и Европа всяка година. Андерсън въвежда наградата TED Prize, програмите TED Fellows Program, TED open translation program и TEDx, които спомагат за това стотици независимо организирани от TED събития да бъдат провеждани по света. Андерсън говори за силата на визуалната медия на TED Global 2010 и нейната централна роля в бъдещето на интернет-базираното учене.

Програмата TEDx е създадена в духа на мисията на TED, а именно „идеи, ценни за разпространяване“. Тя подкрепя независими организатори, които искат да създадат подобно на TED събитие в собствената си общност.

Програмата TEDx има за цел да помогне на общностите, организациите и отделните хора да предизвикат разговор и връзка помежду си чрез местни TED събития.

По време TEDx събитията се представят вдъхновяващи лектори на живо, както и видеа от официалната библиотека на TED. Събитията TEDx се планират и координират независимо, като могат да се организират само от носители на официален лиценз, предоставен от екипа на TED.

Повече информация можете да откриете в сайта на събитието на адрес http://edu.tedxserdika.com/, в официалния сайт на TED: https://www.ted.com/tedx/events/33437, както и във Фейсбук: https://www.facebook.com/TEDxSerdikaSalon/.