Наталия Футекова представи тенденциите за развитие в ИТ сферата пред ученици в Самоков

Доц. д-р Наталия Футекова – управляващ съдружник в софтуерната компания ERP.BG гостува на СУ „Отец Паисий”, където представи пред учениците тенденциите за развитие в ИТ сферата. Поканата бе по инициатива на Люси Бързанова от Сдружение „Здраве, екология, туризъм“, като част от дългосрочната им политика, свързана с подкрепа на българското образование.

В СУ „Отец Паисий” работят учители, които познават съвременните тенденции в методиката на обучението по съответните учебни предмети и се стремят да отговорят в максимална степен на нуждите, възможностите и способностите на днешното поколение ученици. Приоритет в работата им е използването на новите технологии в образователния процес, а срещите с представителите на бизнеса имат за цел да дадат допълнително добавена стойност на учебния процес.

Основен фокус на лекцията на доц. д-р Наталия Футекова бе това, че бизнесът все повече търси хора, които разбират и използват иновативни технологии за повишаване на ефективността и конкурентоспособността на компаниите.  Като представител на един от най-бързоразвиващите се сектори, тя не пропусна да спомене, че в динамичното време, в което живеем, противно на очакванията, че дигитализацията ще измести хората, тенденциите показват друго. Ролята на човека, който притежава критично мислене ще става все по-важна, а технологиите ще автоматизират голяма част от по-основните дейности.