Наталия Футекова е сред менторите в Академия за иновации 2022

Наталия Футекова – управляващ партньор в софтуерната компания ERP.BG и основател на образователната организация ERP Academy, е сред тазгодишните ментори в Академия за иновации 2022, която ще се проведе на 3 и 4 юни в София.

Проектът развива предприемачески умения на студенти и финансира техните първи бизнес идеи. През 2022 година ще се реализира за девета поредна година под формата на хакатон, в който български студенти създават първите си бизнес проекти и прототипи. Академия за иновации е най-голямото публично-частно образователно партньорство в страната между организации от частния, академичния, публичния и НПО сектори.

„Включвам се като част от менторите в „Академия за иновации“ за поредна година, защото вярвам, че с правилните насоки, подходяща подкрепа, знания и практика, младите хора могат да реализират бизнес идеи на високо ниво. Такъв тип инициативи дават много ценен опит на студентите и ги подготвят за реалната бизнес среда“, коментира Наталия Футекова.

Основната цел на Академия за иновации е да се превърне в изнесен център за споделено знание между университетите в България по модела на иновационните центрове на университетите от бръшляновата лига. В проекта до момента са обучени над 4300 участници и повече от 720 екипа, от които са стартирани и преминали над 15% предприемачески идеи като CheatBurger, HealthIt, EduBots, Your Sofia, CityIT, Adventure Squad, ParkNShare, StudyHub, Space Division, HubGround, OSimplants, WomanIcer и Цвете в епруветка.

Сред лекторите на събитието са били международни гости като Чарлз Ландри, авторът на концепцията за креативен град, Антони Христов, бивш арт директор в Pixar, Линзди Шилваши, Innovation Space Manager в Google и много други.