Наталия Футекова награди победителите в „Компания на годината“

Наталия Футекова – управляващ партньор на ERP.BG и член на УС на БАИТ в ресор „Образование“ бе част от журито на годишните награди „Компания на годината“ и връчи наградите на победителите – Credissimo в категория „Иноватор във финансовите технологии“, Уча.се – за „Най-иновативна образователна платформа“, първото място в панел „Информационни технологии и иновации“, което отиде при Tek Experts и OutsourceBG Services в раздел „Аутсорсинг“.

Общо 24 компании, институции и медии получиха официално признание за положените усилия в посока развитие на човешкия капитал, непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга, ефективност и прозрачност, конкурентоспособност и иновации, клиентски подход, успешен бизнес модел, ноу-хау, добро пазарно позициониране, устойчиво развитие и други в над 30 категории.

В категория ИНВЕСТИТОР НА ГОДИНАТА бе отличена „Орбико България” – за инвестицията от 25 млн. евро в изграждането на техния най-голям Нов Логистичен Център в групата на Орбико. Като водещ дистрибутор и логистичен партньор на над 5 000 продукта на 30 компании до 20 000 обекта в цялата страна, компанията получи награда и в раздел ДИСТРИБУЦИЯ И ЛОГИСТИКА. Юлия Аткова, директор на частна детска градина и частно основно училище Куест получи награда за ПРЕДПРИЕМАЧ НА ГОДИНАТА, по повод създаването на първата по рода си професионална гимназия по сценични изкуства и мениджмънт „Акатамус“.

Вили Пеева-Пападопулу, управител на Медицински център „Афродита” бе отличена в категория УСПЕШЕН МЕНИДЖМЪНТ, за успешното развитие на медицинския център и представляваната от тях тъканна банка Future Health на българския пазар. МЦ Афродита бе отличен и за първенец в раздел ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, за най-голяма успеваемост по брой раждания от ин витро процедури, за последните 5 години в цяла България, а наградата получи д-р Георги Станулов – един от най-добрите гинеколози за ин витро в България. Credissimo бе обявен за ИНОВАТОР ВЪВ ФИНАНСОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ, а SoftUni – за ТЕХНОЛОГИЧЕН ЛИДЕР В ОБРАЗОВАНИЕТО. Post Bank получи приз в раздел ЛИДЕР В ДИГИТАЛНИТЕ ТРАНСФОРМАЦИИ, за успешното внедряване на иновативни дигитални решения за своите клиенти и по-конкретно за ONE wallet by Postbank – мобилен портфейл от последно поколение. В категория START-UP НА ГОДИНАТА наградата грабна Alcatraz AI – високотехнологична „hardware-as-a-service” компания, разработила първата автономна платформа за контрол на достъпа и революционализирала физическата сигурност.

Kaufland България бе сред най-отличените организации в осмото издание на КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА. Търговският гигант получи цели три награди в различни категории – ПРОДУКТОВИ ИНОВАЦИИ – за разработената от тях и пусната на пазара иновативна пазарска торба за многократна употреба, климатично неутрална и рециклируема. Компанията получи първа награда и в раздел ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ – лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. Kaufland България бе отличен и за топ работодател, в категория ЧОВЕШКИ РЕРУСРИ, с ръководител Милена Караилиева. Нова Броудкастинг Груп за поредна година грабна отличие в раздел МЕДИИ. В категория ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ първото място спечели А1, които обучиха близо 13 000 деца и младежи и над 500 възрастни над 55 години в кампанията „Интернет за всички“. ТИ БИ АЙ Банк ЕАД получи две отличия, в категориите ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ и ИНОВАЦИИ. Журито беше впечатлено от най-новата им разработка – TBI Buy – иновативно приложение, свързващо потребители и търговци чрез лоялна програма и универсална дигитална карта с бонус точки. За НАЙ-ИНОВАТИВНА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПЛАТФОРМА бе обявена Уча.се, за атрактивно разработени над 25 000 урока, тестове и преговора с мисловни карти по всички предмети.

В панел Информационни технологии и иновации бяха отличени шест компании. Tek Experts грабна първото място в IT сектора и бе отличен за финалист в категория АУТСОРСИНГ. OutsourceBG Services получи първа награда в раздел АУТСОРСИНГ и стана финалист в IT сектора. Екипът им разполага със Six Sigma, PRINCE2 и PMP експерти, с които увеличават ефективността на клиентите си средно с 30%, а бизнесът на компанията се е разрастнал над 8 пъти за изминалата 2021 г. За ИНОВАТИВНА БАНКА НА ГОДИНАТА бе отличена Fibank, за разработените от тях високотехнологични решения и модерно банкиране. Финансовата институция получи приз и за своите успехи в категория УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ, с фонда Sustainable Lady, който подкрепя иновативни зелени старт-ъп проекти на български жени предприемачи, които искат да развиват устойчив бизнес. MyPOS грабна приза в раздел FINTECH, а Cognyte България получи две първи отличия – в секторите AI и BLOCKCHAIN.

За своята КОРПОРАТИВНА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ първото място спечели Paysafe. Компанията получи приз и в категория EMPLOYER BRANDING, за успешното си налагане сред водещите работодатели в сектора. За финалист в категория КОРПОРАТИВНА СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ бе отличен Аванс Трейд ООД. АКАДЕМИЯ ЩАСТЛИВ ЖИВОТ ЕООД получи отличие в раздел Личностно и бизнес развитие – само за 3 години компанията обучи над 20 000 човека в 50 авторски курсове. За своите Образователни дейности за повишаване на професионалната квалификация приз грабна и Международната Асоциация на Професионални Терапевти и Треньори – глобална мрежа за подкрепа и взаимодействие на психолози, коучинг специалисти, треньори, констелатори, консултанти по личностно развитие, мотиватори, лектори, обучители и други професионалисти, които помагат на хората да подобрят живота, взаимоотношенията и бизнеса си.

В сектор ФИНАНСОВИ УСЛУГИ И ТЪРГОВИЯ първото място бе отредено на Tavex – пазарен лидер в търговията с инвестиционно злато, който се нарежда сред най-уважаваните и надеждни платежни институции. HR Consulting Partners e победител в категория УСЛУГИ, компанията вече 5 години предоставя на своите клиенти решения за целия жизнен цикъл на служителите в една организация. А в сектор МАРКЕТИНГ, РЕКЛАМА И ПЕЧАТ отличието тази година получи Magic Outdoor Ltd – студио зa широкоформатен дигитален печат, дизайн и реклама, което е сред първите производители на големи рекламни мрежи за сгради на българския пазар и в Европа.

Водещи на събитието бяха актьорите Явор Ралинов и Гери Стоянова, а за доброто настроение на гостите се погрижиха талантливите музиканти от Highlight Singing Academy, ръководена от Искра Милкова, както и прекрасната изпълнителка Виктория Асенова. Партньор на церемонията беше натуралната минерална вода с колаген QWELL, несъдържаща захар и консерванти. QWELL е уникално съчетание на алпийска натурална вода с минерален състав, първокласен хидролизиран колаген и оптимална комбинация от ценни витамини и минерали. Функционалните напитки QWELL са разработени и произведени от водещи специалисти с високотехнологично-оборудвана среда в Италия. Продуктите са направени с натурална минерална вода от извора Daggio. Той се намира в Алпите, в землището на община Интробио, Северна Италия, и един от най-високите естествени извори в Европа, разположен на 1935 метра надморска височина.